Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Ştiri / Telefilm News

26 Feb. 2018 / 16:46

Premiera „TeleFilm – Chişinău”: „Slovenia mea cu Ala Adamia”, marţi la Cinematograful „Patria – Loteanu”

Primul film documentar „Slovenia mea cu Ala Adamia”, produs la „TeleFilm – Chişinău”, după relansarea activităţii studioului, va fi arătat publicului pe 27 februarie. Premiera va avea loc la Cinematograful „Patria – Loteanu” din Chişinău.

„Filmul este o poveste despre Slovenia, prin ochii unei conaţionale, care s-a integrat în această ţară”, a spus Mircea Surdu, directorul Departamentului „TeleFilm – Chişinău”, solicitat de echipa TRM.MD.

Protagonista filmului, Ala Adamia, este medic de profesie din Chişinău, stabilită de mulţi ani în Slovenia, căsătorindu-se cu un diplomat din această ţară.  Deşi a văzut multe ţări, în unele din ele aflându-se temporar în virtutea circumstanţelor de serviciu ale soţului diplomat, în film Ala Adamia împărtăşeşte din valorile la care ţine foarte mult şi care au ajutat-o în viaţa.

„Eroina documentarului, mărturiseşte că nu are priorităţi atunci când vorbeşte despre Moldova şi Slovenia. Ambele ţări le numeşte „acasă” şi este fericită”, a spus Mircea Surdu, oferind detalii despre primul documentar, produs la studio pe care îl conduce.

Protagonista documentarul va fi prezentă la lansarea peliculei, eveniment ce va avea loc mâine, 27 februarie, la ora 17:00 la Cinematograful „Patria – Loteanu”. Ala Adamia a sosit astăzi la Chişinău, venind tocmai din India, acolo unde fusese detaşat în misiune de serviciu soţul ei.

Amintim că activitatea studioului „TeleFilm – Chişinău” a fost relansată pe 20 februarie, graţie proiectului „Promovarea libertăţii şi pluralismului mass-media în Republica Moldova”, sprijinit de Uniunea Europeană şi Consiliul Europei.
 

Comentarii