Ştirile Zilei

24 Oct. 2020 / 20:08

Confecţionarea păpuşilor din pănuşi de porumb, pasiunea Eugeniei Voinotinschi

Eugenia Voinotinschi este un meşter popular din satul Sărata Veche, raionul Făleşti. Pentru ea brodatul cu mărgele este un mod plăcut de a petrece timpul. Este o fire creativă şi de aceea mereu este prezentă la toate manifestările culturale care pun în valoarea tradiţiile şi meşteşugurile populare. De curând şi-a mai descoperit un talent, acela de a confecţiona păpuşi din pănuşi de porumb. Micile jucării reprezintă ţăranii cu obiceiurile şi munca lor care stârnesc admiraţie, informează Moldova 1.

24 Oct. 2020 / 17:15

Sute de poliţişti au participat la campania de înverzire a plaiului

Au profitat de timpul frumos de afară şi timp de câteva ore au sădit aproape 12  mii de arbori şi arbuşti. Mai mulţi poliţişti şi angajaţi ai Primăriei Chişinău s-au mobilizat şi au plantat copaci în parcuri, scuaruri, pe teritoriul instituţiilor de învăţământ şi a celor medicale, dar şi în curţile de bloc. Toţi cei care s-au implicat în campania de înverzire a plaiului spun că îşi doresc un Chişinău verde şi curat, relatează Moldova 1.

24 Oct. 2020 / 16:54

COVID-19 în Moldova: Au fost înregistrate 833 de cazuri noi de infectare

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 3.636 de teste, fiind confirmate 833 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, dintre care unul de import. Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS), bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 71.089 cazuri.

24 Oct. 2020 / 16:27

Tot mai multe ţări reintroduc măsuri restrictive pentru a încetini răspândirea noului Coronavirus

Valul doi de coronavirus împinge Europa în carantină. De astăzi, Grecia, ţară în care purtarea măştilor de protecţie în aer liber devine obligatorie, introduce blocajul nocturn în cele mai afectate zone, cu rate de infecţie ridicate. Tot de astăzi, Slovacia intră în carantină parţială, iar întreaga Polonie devine o „zonă roşie"-  se închid parţial şcolile primare şi restaurantele, în urma unei creşteri record a cazurilor de COVID-19, relatează Moldova1.

24 Oct. 2020 / 15:39

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie marchează 75 de ani de activitate

Timp de 75 de ani Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţeanu" din Republica Moldova a pregătit peste 44 de mii de medici şi farmacişti, dintre care peste şapte mii activează în instituţii medicale din străinătate. Anul acesta universitatea celebrează 75 de ani de activitate, iar cu această ocazie a fost organizat şedinţa solemnă a Senatului în cadrul căruia a participat lectori universitari şi profesori emeriţi, relatează Moldova 1.

Ultimele ştiri

Trimite Ştirea Ta

Dacă eşti martorul unui eveniment, contactează-ne!

Informaţia TA poate deveni o ştire!