Ştirile Zilei

10 Aug. 2020 / 09:10

Trafic rutier suspendat pe strada Albişoara din capitală

Traficul rutier este suspendat pe strada Albişoara, în perimetrul bulevardului Iurii Gagarin şi strada Ismail, în perioada 10-23 august.

10 Aug. 2020 / 08:50

Programul DOR lansează astăzi a VIII-a ediţie: „Un altfel de DOR: la distanţă, dar totuşi împreună!”

„Un altfel de DOR: la distanţă, dar totuşi împreună!” este genericul din acest an al celei de-a VIII-a ediţie a programului guvernamental Diaspora Origini Reveniri (DOR). Luând în consideraţie situaţia specifică creată de răspândirea pandemiei provocate de virusul COVID-19 şi faptul că DOR-ul nu mai poate fi organizat în formulă clasică, Biroul Relaţii cu Diaspora a luat decizia să desfăşoare evenimentul în regim online. Despre noutăţile programului DOR, anul 2020, ne-a vorbit consultantul principal la Biroul pentru Relaţii Rodica Marcinschi, în cadrul emisiunii „Scrisori pentru acasă” de la Radio Moldova.

09 Aug. 2020 / 19:23

Petru Capaclî, olarul care a deschis o şcoală de meşteşugărit în Comrat

Încă din copilărie are o dragoste aparte pentru confecţionarea oalelor, pasiune pe care care a moştenit-o de la tatăl său. Vorbim de Petru Capaclî din Comrat, care după câţiva ani de muncă în străinătate, a revenit acasă şi a decis să devină meştesugar. În acest timp, a reuşit împreună cu alţi oameni, să deschidă o şcoală de meşteşugărit în Comrat, iar, de mai bine de doi ani, predă cursuri de olărit copiilor, dar şi adulţilor, informează Moldova 1.

09 Aug. 2020 / 18:38

Trotuarele din Ocniţa, în proces de renovare

Aflat în extremitatea de nord a ţării, oraşul Ocniţa face încă primii paşi pentru dezvoltarea unei infrastructuri moderne, la standarde europene. Până nu demult, pe timp de ploaie sau ninsoare, trotuarele erau impracticabile şi arătau ca nişte adevărate ruine. În acest an, a început reconstrucţia trotuarelor din regiune, iar până la sfârşitul verii, oamenii ar putea circula pe drumuri acoperite cu pavaj nou. Administraţia oraşului spune că, în scurt timp, străzile vor fi mai sigure, datorită sistemului de iluminare, relatează Mesager.

09 Aug. 2020 / 17:05

Un medic din Cimişlia a fost răpus de COVID-19

Încă un medic s-a stins, răpus de COVID-19, astăzi, 9 august. Este vorba despre Maria Păpuşoi, în vârstă de 65 ani, care activa în calitate de medic pediatru/endoscopist în cadrul Spitalului MSMPS şi Spitalul Raional Cimişlia. Potrivit Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, în total, 29 lucrători medicali au decedat din cauza infecţiei COVID-19.

Ultimele ştiri

Trimite Ştirea Ta

Dacă eşti martorul unui eveniment, contactează-ne!

Informaţia TA poate deveni o ştire!