Ştirile Zilei

12 Apr. 2021 / 20:37

Ambrozia dă din nou bătăi de cap oamenilor

Ambrozia a început deja să dea bătăi de cap locuitorilor capitalei. Deşi autorităţile spun că această plantă încă nu este periculoasă, oamenii sunt de altă părere. Polenul acestei plante, purtat de vânt, provoacă alergii complicate. Potrivit autorităţilor municipale, în săptămânile următoare se vor organiza întâlniri cu primari din suburbii şi cu preşedinţii raioanelor limitrofe Chişinăului, pentru a identifica o soluţie, relatează Mesager.

12 Apr. 2021 / 19:45

Paste făinoase după tehnologie italiană în satul Cărpineni (VIDEO)

Serghei Chirinciuc din satul Cărpineni, raionul Hînceşti, a revenit acasă după 16 ani de muncă peste hotare şi şi-a pus pe roate o afacere. El produce de patru ani paste făinoase din ingrediente eco după o reţetă italiană. Deşi pe piaţă există un asortiment vast de paste fainoase, bărbatul spune că nu se teme de concurenţă, relatează Mesager.

12 Apr. 2021 / 19:00

Rusia a sărbătorit cu emoţie primul zbor în spaţiu de acum 60 de ani (VIDEO)

Primul zbor în spaţiu realizat în urmă cu 60 de ani de cosmonautul Iurie Gagarin este sărbătorit cu emoţie în Rusia. În mai multe oraşe au fost proiectate imagini cu Gagarin sau rachete. De asemenea, au fost organizate ceremonii de comemorare, iar Vladimir Putin a mers la locul aterizării cosmonautului, unde a fost ridicat un memorial în onoarea acestui zbor istoric, relatează Mesager.

12 Apr. 2021 / 18:28

A fost lansat un timbru poştal special pentru a marca 60 de ani de la primul zbor în spaţiu (VIDEO)

O ştampilă comemorativă dedicată primului zbor în spaţiu, dar şi un timbru poştal cu portretul primului cosmonaut, Iuri Gagarin, au fost realizate de Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei” pentru a marca împlinirea a 60 de ani de la primul zbor în cosmos. Cu prilejul acestei aniversări, a fost organizată şi o expoziţie tematică la Casa Armatei, relatează Mesager.

12 Apr. 2021 / 18:14

COVID-19 în Moldova: Alte 21 decese şi 603 cazuri de infectare

Alte 603 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, patru sunt de import.

Ultimele ştiri

Trimite Ştirea Ta

Dacă eşti martorul unui eveniment, contactează-ne!

Informaţia TA poate deveni o ştire!