Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

09 Aug. 2020 / 17:05

Un medic din Cimişlia a fost răpus de COVID-19

Încă un medic s-a stins, răpus de COVID-19, astăzi, 9 august. Este vorba despre Maria Păpuşoi, în vârstă de 65 ani, care activa în calitate de medic pediatru şi endoscopist în cadrul Spitalului MSMPS şi Spitalul Raional Cimişlia. Potrivit Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, în total, 29 lucrători medicali au decedat din cauza infecţiei COVID-19.

„Cu regret, MSMPS anunţă trecerea în nefiinţă a doamnei Maria Păpuşoi, în vârstă de 65 ani, din raionul Cimişlia. Este regretabilă pierderea unui specialist remarcabil din sistemul medical. Exprimăm sincere condoleanţe familiei îndurerate, rudelor şi colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace”, se arată în comunicat instituţiei.

MSMPS a făcut publică şi informaţia referitoare la alte decese provocate de Coronavirus.

A decedat o femeie de 68 ani din Chişinău. Aceasta suferea de hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă. Cea de-a treia victimă este un bărbat de 79 ani din Chişinău. El a fost internat la 24 iulie la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Bărbatul avea insuficienţă hepatică, renală, sechele post AVC. Cel de-al patrulea deces a fost înregistrat la un alt bărbat de 56 ani din Chişinău. El a fost internat la 14 iulie la Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Acestea înregistra comorbidităţi, precum diabet zaharat, cardiopatie ischemică mixtă şi hipertensiune arterială.

Până astăzi, 845 de persoane diagnosticate cu infecţia COVID-19 au decedat.

Comentarii