Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Social

31 Mar. 2020 / 19:16

Un grup de studenţi confecţionează ecrane de protecţie pentru personalul medical

Mobilizare maximă pe timp de pandemie. Un grup de studenţi de la Universitatea Tehnică din Moldova şi de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” confecţionează ecrane de protecţie pentru personalul medical. Autorităţile anunţă că le-au oferit un spaţiu sigur în acest scop, iar o bună parte dintre vizierele confecţionate de aceşti studenţi deja au fost repartizate unor spitale din ţară, relatează Mesager.

„O vizieră aproximativ se produce în şapte minute. FABLAB zilnic poate produce în jur la 200 de viziere împreuna cu colegii noştri de viziere.md putem produce zilnic peste 1000 de viziere. Scopul acestor viziere este ca ele să fie livrate personalului medical, inclusiv Poliţiei de Frontieră care sunt în prima linie în lupta cu COVID -19”, a spus Vladimir Scutelnic, manager FABLAB.

Ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, a mulţumit grupului de tineri care s-a mobilizat pentru a produce viziere pentru medicii din spitale

„Ministerul le-a oferit spaţii, respectându-se toate măsurile de securitatea a acestora şi care în zilele curente produc acele viziere, sau cum le mai cunoaştem noi ecrane de protecţie pentru personalul medical. Au fost repartizate două mii de ecrane de protecţie pentru instituţiile medicale spitaliceşti, atât din cele strategice cât şi din cele raionale”, a spus Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătăţii.

Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, astfel vor fi produse mii de viziere, care vor fi distribuite în toată ţara.

Comentarii