Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

23 Mai 2020 / 17:45

Tururi virtuale la Parlament

Din cauza pandemiei, uşile Legislativul au rămas închise pentru prima dată în cei 29 de ani de activitate. Totuşi, doritorii au putut vizita instituţia în regim online. Au fost disponibile tururi virtuale, spoturi despre istoria Legislativului şi activitatea acestuia, quizz-uri captivante, dar şi un concurs video pentru elevi - „Un Parlament - O Ţară!”, relatează Mesager.

Vizitatorii au putut explora clădirea Legislativului prin intermediul tururilor virtuale. Iniţial au mers în sala de şedinţe, acolo unde au loc principalele dezbateri politice. Ulterior, însoţiţi de un ghid, doritorii au putut vizita online Muzeul Parlamentului.

Pentru elevi şi tineri a fost lansat un concurs de mesaje video cu genericul „Un Parlament - O Ţară!”. În acelaşi timp, ei au putut să-şi verifice cunoştineţele legate de activitatea Parlamentului răspunzând la un şir de întrebări.

Preşedinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi le-a urat deputaţilor să fie responsabili şi să nu-şi dezamăgească niciodată alegătorii. 

„Ţara noastră este în topul ţărilor cu legislaţie modernă, cu o legislaţie care vine să aducă mai mult europenism, mai multe înfăţişări noi pe scena politică moldovenească”, susţine deputatul PDM, Dumitru Diacov.  

„Doresc acestei instituţii de prim rang în procesul decizional din Moldova, republica parlamentară să devină cu adevărat o instituţie în care nu jocurile politice primează, ci proiecte bune pentru oameni”, a specificat Alexandr Slusari, vicepreşedinte al Parlamentului.

„Vreau să urez Parlamentului, deputaţilor, mai multă înţelepciune, mai multă principialitate, doresc Parlamentului mai multe realizări concrete”, a menţionat Vlad Bătrâncea, vicepreşdinte al Parlamentului.

„Toate deciziile importante din ţară se iau aici, în această clădire, în Parlament şi bineînţeles cu susţinerea populaţiei, inclusiv în PMAN”, a precizat Andrian Candu, liderului grupului Pro Moldova.

„Noi sincer credem că în Moldova poate fi făcută o altă politică, pot fi şi pot veni noi parlamentari, parlamentari oneşti, sper că într-o bună zi Parlamentul să redevină acea speranţă”, a spus deputatul PAS, Igor Grosu.  

Ziua Parlamentului este sărbătorită din 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice.

Comentarii