Ştiri

Sursa imaginii: radiochisinau.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

22 Mai 2020 / 19:00

Protest în capitală: Transportatorii internaţionali de pasageri îşi revendică dreptul la activitate

Cer permisiunea de a-şi relua activitatea, acuzând mari pierderi financiare. Transportatorii internaţionali de pasageri au organizat astăzi un protest în capitală. Autobuzele au pornit în coloană de la gara feroviară până în Piaţa Mării Adunări Naţionale, unde le-a fost interzisă staţionarea, relatează Mesager.

Preşedintele asociaţiei patronale a transportatorilor susţine că angajaţii stau deja de două luni fără salarii. Contactat de Moldova 1, consilierul prim-ministrului spune că reluarea transportului internaţional va avea loc doar după ce ţările de destinaţie vor anula restricţiile de intrare pe teritoriul lor.

„Scopul acţiunii a fost revindecarea dreptului de a munci, noi suntem operatori de transport autorizaţi pe curse regulate. Majoritatea transportatorilor sunt în insolvenţă, ei nu au lichidităţi şi toate IMM-urile din domeniul dat nu mai au posibilitatea să îşi menţină colectivul. Noi nu putem astăzi timp de trei luni de zile să plătim elementar leasing-urile şi creditele cu care ne-am finanţat şi am luat autocare cât de cât moderne”, a declarat preşedintele APTSA, Eugen Galupa.

„Colegii noştri lucrează la pregătirea de reluare a activităţilor de transport internaţional, depindem şi de deciziile pe care le vor lua statele cu care comunicăm prin acest transport, dar între timp cred că este bine ca fiecare companie să se pregătească de luarea acestor activităţi astfel încât să fie asigurată protecţie maximă atât a angajaţilor cât şi a călătorilor care vor beneficia de serviciile lor”, a declarat consilierul prim-ministrului Vitale Dragancea.

 

Comentarii