Ştiri

Sursa imaginii: poză simbol

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

12 Dec. 2019 / 14:17

Tinerii care au agresat doi studenţi în Scuarul Catedralei din Chişinău – trimişi pe banca acuzaţilor

Cei şase tineri care au agresat doi studenţi ai unui colegiu din capitală, în luna octombrie curent, în scuarul Catedralei Mitropolitane, au fost trimişi pe banca acuzaţiilor, informează Procuratura municipiului Chişinău.

Acuzatorii au studiat probele colectate de oamenii legii şi au trimis în judecată dosarul de învinuire a acestora pentru infracţiunea de huliganism: fapte intenţionate care au încălcat grosolan ordinea publică, însoţite de aplicarea violenţei, care s-au deosebit prin cinism şi obrăznicie deosebită.

Potrivit legii, huliganismul comis de două sau mai multe persoanei, se pedepseşte cu amendă, pentru fiecare persoană, în mărime de la 37.500 lei la 67.500 lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

Inculpaţii au vârsta cuprinsă între 16 şi 32 de ani, toţi în afară de doi sunt angajaţi la muncă, iar unul din ei a fost anterior condamnat pentru furt.

Amintim că infracţiunea a fost comisă aproape de miezul nopţii, în data de 24 octombrie 2019. Tinerii traversau scuarul, după ce au sărbătorit ziua de naştere a unuia din ei, unde au consumat alcool. În preajmă se aflau cele două victime, care ieşiseră seara la o plimbare cu bicicletele, iar în acele momente se odihneau, înainte să plece spre casă. „Motivul” faptei comise a fost observaţia pe care le-ar fi făcut-o victimele, atunci când cineva din cei şase a fluierat. Aceştia s-au apropiat de victime, i-au numit cu cuvinte necenzurate, iar atunci când cei doi au decis să evite escaladarea situaţiei şi să plece acasă, au fost şi agresaţi fizic, iar unul din ei s-a ales cu comoţie cerebrală.

 

Comentarii