Ştiri

Sursa imaginii: dse.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

23 Feb. 2021 / 10:21

Prima versiune în cazul exploziei din sectorul Botanica

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a înaintat prima versiune în cazul producerii deflagraţiei în blocul de locuit de pe strada Independenţei. Potrivit specialiştilor care cercetează cazul, explozia s-ar fi produs din cauza încălcării regulilor de prevenire a incendiilor la exploatarea echipamentului ce funcţionează pe bază de gaz natural.

La faţa locului pentru elucidarea tuturor circumstanţelor activează Laboratorul Experimental Antiincendiar şi specialişti din cadrul Direcţiei prevenire a riscurilor a IGSU.

Deflagraţia a avut loc în seara zilei de 22 februarie la bucătăria comună de la etajul doi a unui bloc cu şase nivele. În urma exploziei, patru persoane au avut de suferit. Trei minori cu vârstele de un an, zece ani şi 16 ani au primit traumatisme, fiind internaţi în spitalele „Valentin Ignatenco” şi „Emilian Coţaga” din municipiul Chişinău. Minorii de un an şi zece ani au primit traumatisme uşoare, fiind în exteriorul blocului în momentul producerii deflagraţiei, iar băiatul de 16 ani a primit arsuri de gradul I, II şi III pe mâini, piept şi faţă, fiind în încăperea unde s-a produs deflagraţia.

Vicedirectorul medical al Spitalului clinic municipal de copii „Valentin Ignatenco”, Liliana Chiosea, citată de Radio Moldova Actualităţi, a menţionat care este starea de sănătate a copiilor.

„Copilul are o fractură la fibulă, starea este de gravitate medie spre satisfăcătoare. Celălalt copil, de un anişor, a plecat acasă”, a informat Liliana Chiosea.  

De asemenea, potrivit IGSU, o femeie care s-a aflat în exteriorul blocului s-a ales cu traumatisme uşoare. Starea tuturor persoanelor este satisfăcătoare. Persoane decedate nu au fost raportate. Circumstanţele cazului sunt investigate de organele de drept.

Comentarii