Ştiri

Sursa imaginii: border.gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

06 Aug. 2020 / 18:23

Fraudele cu certificate COVID şi contracte de muncă false din nou în vizorul oamenilor legii

Neregulile de la frontieră privind actele false pentru traversarea graniţei în contextul pandemiei COVID-19 sunt din nou în vizorul oamenilor legii. Serviciul protecţie internă şi anticorupţie al MAI, împreună cu angajaţii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au descins astăzi la Punctul de trecere a frontierei Leuşeni, relatează Mesager.

Contactat de Moldova 1, ofiţerul de presă al PCCOCS a declarat că până la această oră nimeni nu a fost reţinut. Totuşi, oamenii legii spun că în următoarele zile vor mai fi efectuate investigaţii şi măsuri de urmărire penală pe acest dosar.

Marţi, 4 august, ofiţerii anticorupţie au reţinut doi suspecţi în dosarele traversării frontierei cu certificate medicale şi contracte de muncă false. Aceştia ar fi pretins mită în valoare de 100 de euro de la un pasager, după ce i-au promis că-i asigură ieşirea fără obstacole din Republica Moldova şi revenirea în ţară fără a fi plasat în autoizolare obligatorie de 14 zile. Recent, alţi doi angajaţi ai Poliţiei de Frontieră şi doi şoferi de pe cursa Moldova-Italia au ajuns în vizorul oamenilor legii, fiind cercetaţi penal pentru fraude cu certificate COVID şi contracte false de muncă.

Comentarii