Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

15 Ian. 2021 / 17:07

Membrii Comisiei Unificate de Control s-au întrunit la Bender

Prezenţa posturilor ilegale de control, dar şi cazurile de răpire a cetăţenilor de către reprezentanţi înarmaţi ai structurilor de forţă din stânga Nistrului, sunt principalele subiecte ale ultimei şedinţe a Comisiei Unificate de Control, care a avut loc joi la Bender, relatează Mesager.

În cadrul întrunirii a fost analizată şi situaţia actuală din Zona de Securitate, după ce, începând cu 1 mai 2019, au apărut mai multe posturi de grăniceri. De asemenea, s-a cerut audierea comandantului militar privind participarea structurilor militare subordonate Tiraspolului la întrunirile în masă însoţite de prezentarea armelor de foc, organizate cu încălcarea regimului stabilit în oraşul Bender, raion cu regim sporit de securitate.

Poziţia părţii moldoveneşti a fost susţinută doar de reprezentanţii Ucrainei şi ai Misiunii OSCE în Moldova. Singura decizie luată de comun acord este că părţile vor delega câte un reprezentant militar care să contribuie la înlăturarea încălcărilor regimului Zonei de Securitate comise în perioada pandemică.

Comentarii