Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

26 Mar. 2020 / 17:27

Legislativul susţine medicii implicaţi în combaterea pandemiei

Parlamentul se solidarizează în lupta împotriva noului coronavirusului. Mai mulţi deputaţi şi angajaţi ai Legislativului au donat aproape 700 de mii de lei pentru a susţine medicii implicaţi în combaterea pandemiei. Banii acumulaţi urmează a fi transferaţi pe contul special deschis de Ministerul Finanţelor şi vor ajunge ulterior la Spitalul clinic de boli infecţioase "Toma Ciorbă" şi Spitalul de boli contagioase pentru copii.

Astfel, Secretariatul Parlamentului a donat aproape 107 mii de lei. Fracţiunea Partidului Socialiştilor a alocat în acest scop aproape 529 de mii de lei, iar democraţii au adunat peste 15 mii de lei. În acelaşi timp, deputaţii din Platforma DA au donat peste 6000 de lei, iar cei de la Partidul Acţiune şi Solidaritate - peste 8 mii de lei. Fracţiunea Partidului Şor va ajuta medicii cu peste 4 mii de lei, în timp ce deputatul independent Alexandru Oleinic a susţinut financiar personalul medical cu peste 14 mii de lei.

Mai mult, Secretariatul Parlamentului a oferit mai multe mijloace de transport care sunt folosite pentru transportarea lucrătorilor medicali din suburbiile capitalei la serviciu şi şi-a asumat aprovizionarea unor instituţii medicale cu apă potabilă suplimentară.

Comentarii