Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

31 Mar. 2020 / 20:46

Mai multe localităţi din ţară intră în carantină

Oraşul Ştefan-Vodă, satul Carahasani şi oraşul Soroca vor intra de mâine în regim de carantină. Decizia a fost luată astăzi de Comisia Situaţii Excepţionale. Premierul Ion Chicu, a declarat, în cadrul emisiunii Moldova în direct de la postul nostru de televiziune, că în aceste regiuni va fi concentrat un număr mai mare de poliţişti şi militari, care vor supraveghea circulaţia persoanelor. În acelaşi timp, satul Sofia din raionul Hânceşti va ieşi din carantină, întrucât în ultimele zile nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu noul coronavirus.

„Am alocat suplimentarea mijloacelor financiare pentru a procura medicamente, echipamente de protecţie etc. Astăzi, în jur de 6 milioane, 5 milioane si ceva au fost pentru costume de protecţie care sunt confecţionate deja în Republica Moldova. O să alocăm bani suplimentari pentru procurarea testelor. Acum suntem la etapa finală de coordonare cu un producător chinez şi vrem să procurăm 100 de mii de teste. Avem o explozie de cazuri în 2 localităţi. Este vorba de Ştefan Vodă şi Soroca. De aceea, am luat decizia ca oraşul Stefan Vodă şi satul Carahasani şi în municipiul Soroca, de mâine va fi instituit regimul de carantină, de izolare”, a declarat premierul Ion Chicu.

Prim-ministrul a mai precizat că în cadrul Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, s-a decis alocarea mai multor mijloace financiare pentru procurarea medicamentelor, echipamentelor de protecţie, precum şi a testelor pentru depistarea COVID-19.

 

Comentarii