Ştiri

Sursa imaginii: border.gov.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

23 Mai 2020 / 09:05

Mai mult de 2500 de persoane au venit în ţară în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 3 991 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 2 513 traversări persoane, dintre care 1 351 treceri la frontiera moldo-română, 738 treceri la frontiera cu Ucraina şi 424 treceri aeriene.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în punctele de trecere deschise traficului au fost supuse screeningului 3 991 persoane şi completate 2 513 fişe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecţiei de tip COVID-19.

La punctul de trecere Otaci, la intrarea în ţară s-au înregistrat 151 de cetăţeni moldoveni, care au revenit din Federaţia Rusă, tranzitând Ucraina. Alţi 85 de conaţionali au revenit din Cehia, până la punctul de trecere românesc Albiţa a fost organizată deplasarea cu un autocar. Trecerea frontierei în Republica Moldova a fost realizată pe jos, ca ulterior din punctul de trecere Leuşeni să fie preluaţi de un alt autocar pentru deplasare spre interiorul ţării.

Ofiţerii de la Linia Verde a Poliţiei au înregistrat 320 de apeluri de la cetăţeni, unde s-au oferit consultaţii vizavi de situaţia de la frontiera de stat, condiţiile de traversare şi riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Comentarii