Ştiri

Sursa imaginii: mecc.gov.md

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

14 Ian. 2020 / 18:10

Lipsă de manuale în unele şcoli din ţară

Mai mulţi profesori au sesizat Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC) că în unele instituţii de învăţământ din ţară nu sunt livrate suficiente manuale atât pentru cadrele didactice cât şi pentru elevi. Este vorba, în special despre cele de limbă engleză pentru elevii din ciclul primar (clasele II, III, IV). De asemenea, mai multor profesori nu li s-au oferit ghidurile de implementare a manualelor.

„Prin urmare, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va întreprinde, în regim de urgenţă, măsuri privind redresarea situaţiei, pentru ca manualele să fie distribuite echitabil fiecărui elev. La fel, solicităm angajaţilor din cadrul organelor locale de specialitate din domeniul învăţământului, managerilor educaţionali, conform competenţelor, să manifeste responsabilitate, iar în cazul în care întâmpină dificultăţi să sesizeze ministerul”, se arată într-un comunicat al MECC.

Totodată, responsabilii de la Minister, susţin că monitorizează procesul de asigurare a instituţiilor de învăţământ cu manuale şcolare, considerând acest aspect o premisă importantă a calităţii procesului educaţional. De asemenea, ei afirmă că manualul este parte a Curriculumului Naţional şi constituie un instrument de lucru esenţial pentru profesori, elevi şi părinţi, deopotrivă.

 

Comentarii