Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

19 Feb. 2020 / 18:20

Indemnizaţii mai mari pentru tinerii specialişti din domeniul medical

Indemnizaţiile unice acordate tinerilor specialişti cu studii medicale şi farmaceutice plasaţi în câmpul muncii în mediul rural, au fost majorate, potrivit unei hotărâri adoptate de guvern, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menţionat că va fi schimbată şi posibilitatea acordării acestei indemnizaţiei absolvenţilor.

„Proiectul prevede în primul rând majorarea îndemnizaţiei unice pentru medici şi farmacişti în cuantum de 120 de mii de lei precum şi pentru personalul medical şi farmaceutic mediu în mărime de 96 mii de lei. Procedura de achitare a acestei  îndemnizaţii constă în trei rate egale. Totodată proiectul prevede posibilitatea acordării studenţilor angajaţi în bază de contract în cazul în care acceptă să se angajeze în baza repartizării care este eliberată de către Ministerul Sănătăţii”, a menţionat Viorica Dumbrăveanu.

Indemnizaţii majorate vor fi acordate la 1260 de tineri specialişti, în acest scop fiind alocată suma de 48.716,9 mii lei din contul bugetului de stat, pentru anul 2020.

Comentarii