Ştiri

Sursa imaginii: montepio.org

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

14 Ian. 2020 / 13:57

În atenţia părinţilor moldoveni care deţin cetăţenie română

Părinţii moldoveni care deţin cetăţenia română vor primi alocaţii mai mari pentru copii. Preşedintele României, Klaus Iohannis a promulgat astăzi, 14 ianuarie, o lege în acest sens.

Potrivit Agerpres, legea prevede că „alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: a) 600 lei româneşti pentru copiii cu vârsta de până la doi ani sau de până la trei ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei româneşti pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3); c) 600 lei româneşti pentru copiii cu vârsta cuprinsă între trei ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.

Cuantumurile alocaţiei de stat pentru copii, prevăzute la alin. (1), se majorează anual prin hotărâre a Guvernului, mai prevede actul normativ.

Prezenta lege intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat săptămâna trecută că nu are motive să nu promulge această lege şi a arătat că Guvernul trebuie să vină cu soluţii.

„Vorbim despre nişte sume care nu sunt prinse în buget şi atunci Guvernul va trebui să vină cu soluţii pentru a vedea cum se poate continua. (...) Există variante, cu siguranţă, însă trebuie să fim foarte realişti. Prima rectificare de buget, deci o rectificare înseamnă să se mute bani de la un capitol la altul, se poate face abia la mijlocul anului”, a precizat Iohannis.

Tot săptămâna trecută, premierul României, Ludovic Orban, a anunţat că va fi prorogat, cel mai probabil, termenul de intrare în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii.

Comentarii