Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Social

31 Mar. 2020 / 15:45

Elveţia şi PNUD oferă echipamente de protecţie cadrelor medicale din Moldova

Prima tranşă de echipamente medicale de importanţă vitală a fost livrată autorităţilor din Republica Moldova, ca parte a eforturilor Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) şi ale Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) de a susţine ţara în lupta cu pandemia de COVID-19. Uniformele medicale de protecţie vor ajuta personalul medical din prima linie să contracareze noul Coronavirus.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a recepţionat o parte din echipamentul de protecţie, procurat graţie unui prim acord de 200.000 de dolari încheiat între SDC şi PNUD. Restul echipamentului va fi livrat în curând. Acesta va fi distribuit instituţiilor medicale care au rămas fără stocuri din cauza cererii fără precedent, determinată de izbucnirea pandemiei. Uniformele medicale de protecţie sunt extrem de necesare pentru a reduce riscul infectării personalului medical din prima linie.

„Echipamentele de protecţie personală, asigurate de Guvernul Elveţiei, vor fi distribuite spitalelor care au în sarcină tratarea cazurilor de COVID-19 din Moldova,” a spus Caroline Tissot, Directoarea Biroului de cooperare al Elveţiei din Republica Moldova. „Ele vor ajuta angajaţii medicali din prima linie în munca pe care o fac zi de zi pentru a izola şi a nimici virusul care provoacă boala COVID-19. Este un efort pentru care le suntem extrem de recunoscători.”

„În aceste vremuri grele, PNUD sprijină Moldova,” a spus Reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova, Dima Al-Khatib. „Lucrăm împreună cu autorităţile Republicii Moldova, ca parte a unui răspuns comun al ONU şi al partenerilor de dezvoltare, pentru a sprijni procurarea echipamentelor şi dispozitivelor medicale, pentru a evalua necesităţile de recuperare pe termen lung şi pentru a ajuta ţara să elaboreze o strategie multi-sectorială de răspuns la pandemie, pentru a-şi proteja cetăţenii şi economia, fără a lăsa pe nimeni în urmă.”

Primul caz de COVID-19 a fost înregistrat în Republica Moldova pe 7 martie, iar de atunci s-au confirmat 298 de cazuri. Sistemul ONU în Moldova susţine răspunsul naţional la pandemie prin activităţi coordonate, care au drept scop protejarea oamenilor, creşterea capacităţilor sistemului de ocrotire a sănătăţii şi reducerea şocurilor economice şi sociale.

Comentarii