Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

22 Mai 2020 / 18:28

Detalii privind investigaţiile pe faptele acţiunilor unor angajaţi ai CNA şi Procuraturii Anticorupţie

Astăzi, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a efectuat acţiuni de urmărire penală în incinta Procuraturii Anticorupţie şi Centrului Naţional Anticorupţie, în cadrul cauzei penale din gestiune, pe faptul falsificării probelor, constrângerea de a face declaraţii de către persoana care constată infracţiunea.

Necesitatea efectuării acestor acţiuni de urmărire penală a avut drept scop acumularea probatoriului şi necesitatea stabilirii adevărului. Astfel, pentru asigurarea caracterului intact al obiectelor ridicate, a fost luată decizia de deplasare la faţa locului, în baza hotărârii judecătorului de instrucţie. Urmare, s-a decis ridicarea calculatoarelor de serviciu şi suporturilor electronice purtătoare de informaţie, care au fost folosite de către persoane publice la comiterea faptei investigate. În rezultat, de la sediul instituţiilor vizate, au fost ridicate patru calculatoare şi informaţii pe şapte usb-uri.

Urmărirea penală este în plină desfăşurare. Acţiunile persoanelor pretins a fi implicate în faptele investigate urmează a fi apreciate prin prisma tuturor probelor, precum şi a celor obţinute în rezultatul eventualelor probe acumulate astăzi, care vor putea sta la aprecierea acţiunilor persoanelor, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Comentarii