Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

24 Feb. 2021 / 19:30

Cum au sărbătorit Dragobetele tinerii din Republica Moldova

Au împărţit inimioare şi au cântat cântece de dragoste. Aşa au sărbătorit mai mulţi tineri din Republica Moldova ziua iubirii, de Dragobete. Elevii de la Liceul Teoretic Român-Francez "Gheorghe Asachi" din Chişinău au organizat un concert dedicat acestei zile, iar tineri de la Asociaţiei UNIREA - ODIP au împăţit 150 de inimioare în mai multe parcuri din capitală. Dragobetele este o sărbătoare a iubirii şi este marcată în România şi Republica Moldova, relatează Mesager.

Robert spune că de mai bine de opt ani nu-şi imaginează viaţa fără muzică.

„Chiar dacă nu am o bază bine pusă aici, dar numeroşi profesori de la şcoala mea de arte, chiar şi colegi, mi-au spus că vocea este destul de plăcută. Câteodată se întâmpla să mai cânt şi în faţa străinilor, mă puneau prieteni de-ai mei, hai încearcă. Am decis să acord o şansă vocii mele astăzi”, a spus Robert Alla, elev.

Cei care au urmărit concertul au rămas împresionaţi de prestaţia tinerilor.

„Foarte bine organizat, îmi place. Chiar dacă sunt în condiţii de pandemie şi este complicat acum să aduni mai mulţi oamenii la eveniment, este o idee foarte bună”;
„Cred că este o oportunitate nouă pentru şcoala noastră să avem ocazia să privim şi să ascultăm aşa piese”;
„Pentru liceul nostru este ceva nou. Nu cred că a mai fost organizat aşa ceva la noi. E ceva interesant, captivează publicul”, au spus elevii.

„Este un mic concert care a avut loc înaintea orelor, de la 7:30, de asemenea în pauza mare şi după ore. Intepreţii sunt doi elevi din cadrul instituţiei noastre. Sunt nişte băieţi care au un gen de trupă. Nu prima dată cântă împreună”, a relatat Cristian Vizir, preşedintele Senatului elevilor, Liceul „Gheorghe Asachi”.

Iar mai mulţi membri ai Asociaţiei UNIREA - ODIP au împărţit inimioare cu ocazia Dragobetelui şi le-au transmis felicitări celor îndrăgostiţii.

„Este o sărbătoare foarte frumoasă pentru perechile fericite şi o zi bună, mai ales că acum este soare şi este destul de cald afară”;
„Da, sigur sărbătorim. Pentru mine, cel puţin, Dragobetele simbolizează momentul de spirit dintre bărbat şi femeie, este ziua dragostei. De fapt, în fiecare zi ar trebui să fie”, spun tinerii.

Tineri care au împărţit inimioare susţin că această acţiune are un mesaj important.

„Dragobetele este o sărbătoare naţională, care marchează începutul primăverii. Pe lângă faptul că semnifică o sărbătoare a dragostei dintre oameni, aminteşte şi de dragostea faţă de neam şi faţă de ţară”;
„Îndemnăm generaţia noastră să promoveze în continuarie această zi. Este o zi a dragostei. De fapt, sunt mai multe zile dedicate dragostei. Este o sărbătoare foarte veche”, au spus tinerii.

„Scopul este de a le aminti oamenilor ce primesc aceste inimioare despre sărbătoare. Este o sărbătoare românească, promovează dragostea. Am hotărât să venim în parcurile din capitală şi să împărţim inimioare confecţionate de noi”, a menţionat Eva Musteaţă, preşedintă AO „ODIP”.

Dragobete este sărbătoarea iubirii care îşi are rădăcinile în tradiţiile dace. Printre obiceiurile de Dragobete se numără şi culesul florilor. Fetele şi băieţii culeg primele flori ale primăverii, pentru a fi feriţi de boli şi de necazuri.

Comentarii