Ştiri

Sursa imaginii: mpmps.gov.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

31 Mar. 2020 / 17:20

COVID - 19 în Moldova: Încă 55 de cazuri confirmate. Bilanţul a ajuns la 353

Încă 55 de cazuri de infecţie cu Coronavirus au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Astfel, bilanţul ajunge la 353 de persoane infectate. Anunţul a fost făcut de către ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

„Astăzi au fost procesată 280 de probe. Ca rezultat, avem 55 de cazuri pozitive de COVID -19. Şapte cazuri sunt de import, şase din Marea Britanie şi un caz din Austria. 48 de cazuri sunt cu transmitere locală Chişinău; 11 din Ştefan-Vodă; 10 - Soroca; 9 -Transnistria; 7 - Cahul; 5 - Ialoveni; 2 - Briceni, un caz la Orhei, Sângerei şi Taraclia ”, a menţionat ministra Sănătăţii.

Totodată, ministra a venit cu anumite precizări în contextul informaţiei cu privire la decesul unei persoane infectate cu COVID-19 din stânga Nistrului. Aceasta a precizat că în urma solicitării informaţiei de la instituţiile medicale din regiunea transnistreană, acest caz a fost confirmat. 

Ministra Sănătăţii a mai anunţat încă despre un caz de deces, provocat de virusul COVID-19. Este vorba despre un bărbat originar din raionul Briceni, dar care a fost internat la spitalul din Edineţ.

„Tot astăzi am informaţia în contextul unui pacient, care a fost internat la spitalul din Edineţ . Este vorba însă de un bărbat din alt raion, care a decedat şi vreau să vă spun că atunci când au fost prelevate probele pentru că atunci exista suspiciune la COVID - 19, a fost ascunsă informaţi că a fost în contact cu anumite persoane, în rezultat această persoană a intrat în contact cu un număr impunător, inclusiv cu lucrătorii medicali”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

De asemenea, pe parcurusl zilei de astăzi au fost externaţi 4 pacienţi ale căror verificări repetate au infirmat prezenţa virusului în organizam. Potrivit ultimelor date, pentru moment sunt 22 de pacienţi care s-au tratat de infecţie cu COVID-19.

Tot astăzi, în Republica Moldova a ajuns un lot de 5770 de teste şi altul de 2400 de teste, procurate din sursele Fondului Global.

Amintim că, primul caz de infecţie cu Coronavirus în ţara noastră a fost confirmat  pe datat de 7 martie, la o femeie în vârstă de 48 de ani, care se întorcea din Italia.

Comentarii