Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

06 Iun. 2020 / 17:12

COVID-19 în Moldova: Alte 264 de cazuri confirmate şi trei noi decese provocate de infecţie

Alte 264 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care trei în regiunea transnistreană. Totodată Ministerul Sănătăţii informează despre decesul altor trei persoane infectate cu noul tip de coronavirus. Astfel bilanţul persoanelor decedate se ridică la 331 de cazuri.

Potrivit unui comunicat al ministerului, astăzi au mai decedat o femeie şi doi bărbaţi. Este vorba de o femeie de 65 ani, din Bălţi, internată la data de 30 mai, la Spitalul Clinic Bălţi. Aceasta suferea de edem cerebral, hipertensiune arterial şi obezitate gr. III. Cea de-a doua victimă este un bărbat de 78 ani, din raionul Străşeni, internat la data de 19 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Bărbatul suferea de hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, encefalopatie mixtă hipoxică şi discirculatorie gr. III. Ultima persoană decedată este un bărbat de 71 ani, din raionul Cahul, internat la data de 5 mai, la Institutul de Medicină Urgentă. Bărbatul avea cardiopatie hipertensivă bronhopneumonie cronică, diabet zaharat, obezitate gr. III.

Din numărul total de cazuri înregistrate în această zi, 25 sunt angajaţi ai sistemului medical: medici – 7, asistenţi medicali – 11, personal auxiliar – 7.

Bilanţul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 9511 cazuri.

Comentarii