Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Social

26 Feb. 2020 / 18:12

Concursul pentru funcţia de membru al CSM a fost prelungit

Concursul pentru funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost prelungit până pe data de 3 martie, deoarece doar la două dosare din cele 18 au parvenit avize şi comentarii din partea societăţii civile şi mass-media - a declarat în cadrul unui briefing de presă preşedintele comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Vasile Bolea, relatează radio Moldova Actualităţi.

„Conform regulamentului, ieri a expirat termenul pentru ca orice persoană interesată să prezinte expuneri asupra candidaţilor. La moment sunt 18 candidaţi care au depus documentele, în comisie au parvenit expuneri din partea persoanelor interesate,  societăţii civile, cetăţeni, mass-media pentru doar doi candidaţi. Astăzi s-a pus în dezbatere chestiunea privitor la prelungirea acestui termen de prezentare a diferitor avize pentru aceşti candidaţi care s-au înscris la concurs”, a declarat deputatul Vasile Bolea.

Menţionăm că în urma unor modificări legislative adoptate în Parlament, numărul membrilor CSM a fost extins de la 12 la 15. Suplinirea se impune în vederea excluderii incidentelor sau blocajelor în activitate, în special, la întrunirea cvorumului.

Comentarii