Ştiri

Sursa imaginii: deschide.md

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

14 Ian. 2020 / 17:07

CNA: Vlad Plahotniuc nu a fost localizat în Marea Britanie şi România

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) a primit răspunsuri din Marea Britanie şi România, în legătură cu căutarea fostului lider PD, Vlad Plahotniuc. Astfel, potrivit Ofiţerului de presă al CNA, Angela Starinschi, atât România, cât şi Marea Britanie, au anunţat oficial că Vlad Plahotniuc nu a fost localizat pe teritoriul acestor ţări, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Atât România cât şi Marea Britanie ne-au comunicat că interpelările au fost examinate, au fost orientate toate forţele către localizarea persoanei însă la această etapă , la momentul oferirii răspunsului nu a fost identificat pe teritoriul acestor ţări.

Totodată, preşedintele Igor Dodon a mulţumit partenerilor Republicii Moldova pentru decizia de a impune sancţiuni fostului lider al PDM. Şeful statului a mai subliniat că această decizie va fi un stimulent suplimentar pentru consolidarea luptei împotriva corupţiei şi a moştenirii regimului oligarhic, relatează Mesager.

Amintim că în luna decembrie, în vederea identificării locului aflării lui Vlad Plahotniuc, autorităţile au expediat demersuri la Ambasadele Regatului Unit şi a Statelor Unite ale Americii din Republica Moldova. Suplimentar, CNA a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că învinuitul deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.

Comentarii