Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Social

31 Mar. 2020 / 18:44

Centrul de triere pentru persoanele suspectate cu Coronavirus ar putea primi pacienţi în curând

Centrul de triere pentru persoanele suspectate cu Coronavirus de la Moldexpo ar putea primi pacienţi deja în câteva zile. Ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu a declarat că autorităţile îşi propun ca acesta să devină funcţional la sfârşitul săptămânii. În context, urmează să fie aprobat cadrul normativ pentru organizarea şi funcţionarea Centrului, iar ulterior se vor desfăşura lucrările de amenajare, relatează Mesager.

Primarul general al capitalei Ion Ceban a inspectat astăzi sediul şi a declarat că administraţia locală va contribui cu tot suportul pentru a amenaja aceste pavilioane. Amintim că acest centru va avea o capacitate de 700 de locuri, pe o suprafaţă de cinci mii de metri pătraţi.

„Va fi aprobat cadrul normativ pentru organizarea şi funcţionarea acestui centru. Lucrările pentru organizarea centrului sunt în derulare şi sperăm foarte mult ca până la finele săptămânii acest centru vizat să fie unul funcţional. Reiterez, că este vorba de prima componentă, vrem să asigurăm trierea persoanelor de către specialişti, astfel încât să mai descărcăm instituţiile medicale spitaliceşti”, a declarat Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătăţii.

Comentarii