Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

25 Mar. 2020 / 19:41

Ambasada Chinei a donat Republicii Moldova 1500 de teste pentru depistarea COVID-19

Primul lot de asistenţă medicală din cele trei tone de echipamente promise de China a ajuns în Moldova. Este de vorba de 1500 de kituri de testare a noului timp de coronavirus care vor fi distribuite în instituţiile medicale strategice din Moldova. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Moldova a declarat ca ţara sa este gata să acorde suport autorităţilor din Republica Moldova pentru a putea face faţă eficient luptei cu pandemia, relatează Mesager.

„China este gata să lupte împreună cu Republica Moldova pentru controlarea şi prevenirea acestei pandemii. Moldova este prietenul nostru şi suntem convinşi că va învinge această pandemie”, a declarat Zhang Yinghong, ambasadorul Republicii Populare Chineze.

„Este vorba de primul lot de teste care se oferă spătmâna curentă, săptămâna viitoare va mai ajunge un lot, testele reprezintă un element indispensabil în lupta, dar şi prevenirea COVID-19 şi pe această cale sincere aprecieri pentru solidaritate”, a spus ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu.  

Al doilea lot conţine alte 1000 de kituri de teste dignostice. Ajutorul Chinei mai conţine 100.000 de respiratoare de protecţie, 1000 de combinezoane de protecţie, 1000 de perechi de ochelari medicale, dar şi 500 de termometre cu inflaroşu. În această săptămână în Republica Moldova au mai ajuns alte 1000 de teste care au fost oferite ţării noastre de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.   

Comentarii