Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Social

24 Feb. 2021 / 18:24

Acuzaţie de tratament preferenţial în procesul de demontare a panourilor publicitare

Reprezentanţii agenţiilor de publicitate sunt nemulţumiţi de modul în care are loc procesul de demontare a panourilor din municipiul Chişinău. Aceştia declară că procedura are loc cu încălcări şi acuză municipalitatea de tratament preferenţial. Într-o conferinţă de presă ei au spus că ar fi fost demontate chiar şi panourile modernizate, în care au investit bani, iar asta demonstrează că pe piaţă ar exista un monopol. Reprezentanţii primăriei nu au răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacţie, relatează Mesager.

„Este normal să daţi acceptul agenţilor economici să-şi modernizeze businessul, după care să-i semnaţi sentinţa, după ce oamenii au investit sute de mii. Noi, reprezentanţii industriei, suntem demontaţi cu autorizaţiile pe care tot primăria nu le prelungeşte”, a declarat Andrei Jicol, membru Asociaţia Agenţiilor de Publicitate.

„Vrem să ştim care este situaţia în domeniu şi cum să acţionăm mai departe, astfel încât să asigurăm oamenii cu un post de muncă, iar cetăţenii cu informaţie. Vrem ca totul să fie transparent şi corect. Săptămâna trecută au fost demontate mai multe panouri de publicitate care aveau autorizaţia expirată de câteva săptămâni în urmă. Însă acele panouri care sunt fără autorizaţie din 2015 nu ştim din ce motive încă nu au fost demontate”, a spus Galina Zablovscaia, director, Asociaţia Agenţiilor de Publicitate.

Contactat de Moldova 1 pentru o reacţie la subiect, viceprimarul Victor Chironda nu a răspuns la telefon. Anterior însă primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că până la aprobarea unui nou regulament cu privire la publicitate autorizaţiile de amplasare nu vor mai fi prelungite.

Comentarii