Ştiri

Sursa imaginii: tvrmoldova.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Regional

26 Mar. 2020 / 13:03

Satele Bălceana şi Sofia rămân în carantină

Satele Bălceana şi Sofia rămân în carantină. Oamenii sunt receptivi şi respectă măsurile de siguranţă impuse de autorităţi. Aceştia nu ies din curte decât până la magazin sau punctul medical. În tot acest timp sunt asiguraţi nu cele necesare, a menţionat preşedintele radionului Hânceşti, Iurie Levinschi în cadrul emisiunii ,,Loc de Dialog’’ de la Radio Moldova.

„Discutăm permanent cu primarii, ei la fel sunt în carantină. Toate necesităţile locuitorilor din aceste sate, de aprovizionare cu produse alimentare, motorină, medicamente sau seminţe pentru că începe sezonul agricol, ne străduim la orice solicitare a primarului să intervenim şi să soluţionăm problema. Cred că au fost luate măsuri corecte pentru că în cazul dat, dacă aceste sate nu intrau în carantină nu ştiu cum aveau să evolueze lucrurile. Majoritatea testelor positive sunt în Bălceana, dar avem şi în Sofia”, a declarat Iurie Levinschi.

Menţionăm că Sofia şi Bălceana sunt două sate vecine, din raionul Hînceşti, care au intrat în carantină după ce au fost depistate mai multe persoane infectate cu COVID-19.

Comentarii