Ştiri

Sursa imaginii: mecc.gov.md

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

19 Mai 2020 / 13:39

Igor Şarov: Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat merită o clădire bună

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat va fi renovat. Pentru a nu tergiversa demararea lucrărilor, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării urmează să transmită o scrisoare de garanţie privind alocarea sumei de 5,6 milioane de lei, astfel ca lucrările să nu fie stopate pentru nici o zi. Declaraţia a fost făcută de Igor Şarov în cadrul unei vizite la şantierul de construcţii.

„Vreau să vă asigur că veţi avea toată susţinerea, o să fie scrisoare de garanţie din partea ministerului. La rectificarea bugetului, banii vor fi transferaţi în cadrul proiectului PRIM, din Fondul de Investiţii Sociale, în aşa fel ca nici pentru o zi să nu se stopeze aceste lucrări. Când vorbim de proiectele din România, în domeniul educaţiei ele sunt pur şi simplu enorme. Nu trebuie ca proiectele frumoase să se oprească, dar  eu sunt sigur că Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat este un liceu foarte bun şi merită o clădire bună”, a declarat Igor Şarov, citat de Radio Moldova Actualităţi.

Directorul instituţiei, Svetlana Stoianov, a menţionat că datorită acestor investiţii elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat vor avea o şcoală spaţioasă, modernă şi atractivă.

„Suntem în permanentă căutare de modificare. Mobila se învecheşte, tehnica se uzează şi, respectiv, noi suntem permanent în căutare de fonduri. Sper că o să ne reuşească. Sala de sport, cantina vor fi dotate în aşa mod ca să putem să realizăm activităţi şi pentru teritoriul întreg. Va fi ceva mai modern, conform  cerinţelor actuale. În primul rând va fi dotată biblioteca, pentru că avem literatură, dar bibliotecă nu”, a menţionat Svetlana Stoianov.

Ieri, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării de la Chişinău a dispus alocarea banilor necesari pentru construcţia unui bloc de studii al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat, după ce Adunarea Populară din UTA Găgăuzia a refuzat, pe 15 mai, să aloce 5,6 milioane de lei pentru extinderea liceului românesc.

Construcţia blocului de studii va fi posibilă graţie sub-proiectului „Lucrări de construcţie a blocului de studii la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Comrat, UTAG”,finanţat în cadrul Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României.

Comentarii