Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Regional

13 Ian. 2020 / 12:57

Crima din satul Mălăieşti: Medicii oferă detalii despre starea pacienţilor

Cele trei persoane, care au fost împuşcate în noaptea de sâmbată în satul Mălăieşti din raionul Criuleni, sunt în stare gravă, dar stabilă. Medicii de la Spitalul de Medicină Urgentă din Chişinău au oferit astăzi detalii despre starea pacienţilor. Potrivit lor, după primele intervenţii chirurgicale, efectuate în noaptea de sâmbată spre duminică, este prea devreme de a face pronosticuri privind evoluţia de mai departe a stării de sănătate a acestora, relatează Moldova 1.

Un bărbat de 55 de ani a fost diagnosticat cu traumatism cranio cerebral. Altul, de 56 de ani, are o plagă penetrantă prin arma de foc al peretelui abdominal, cu lezarea organelor interne. Starea femeii, de 59 de ani, care a fost împuşcată în coapsă, este de gravitate medie stabilă.

„Au fost luate măsuri de resuscitare şi acordare a asistenţei de urgenţă în urma căruia toţi trei au fost spitalizaţi. Toţi trei pacienţi au suportat intervenţii chirurgicale salvatoare de viaţă. Încă e prea devreme să spunem despre evoluţie, fiindcă ei toţi au suportat un traumatism sever. Prima intervenţie care a fost efectuată, a fost efectuată la nivel de damage control, ca să salvăm viaţa pacientului, acum urmează intervenţia ca să reparăm organele interne”, susţine Igor Curov, vicedirectorul Spitalului de Urgenţă.

„Ambii pacienţi sunt în secţia de reanimare, la ziua de astăzi ei ambii sunt conştienţi, lor li se acordă tot ajutorul pe princiipii multe disciplinare, unde participă mai mulţi specialişti de mai multe specialităţi concomitent, toate resursele necesare sunt, evoluţia ambelor pacienţi va fi de lungă durată, deoarece sunt plăgi prin armă de foc care au lezat foarte multe organe”, menţionează Adrian Belîi,  şef de secţie la Spitalul de Urgenţă.

Amintim că sâmbătă noaptea, în satul Mălăieşti din raionul Criuleni, trei persoane au fost împuşcate după ce au chefuit împreună cu făptaşul. Una dintre victime a fost luată ostatic, iar pentru reţinerea pistolarului a fost nevoie de intervenţia a 20 de poliţişti.

Comentarii