Ştiri

Sursa imaginii: bihon.ro

Postat de: Mihaela Bucatari

Ştiri / Regional

10 Aug. 2019 / 13:22

Agricultorii din Soroca au organizat sărbătoarea ultimului snop

Au muncit tot anul iar acum au fost răsplătiţi de autorităţi. Agricultorii din Soroca au organizat sărbătoarea ultimului snop. Cei care ne asigură pâinea pe masa au primit diplome, premii băneşti, dar şi câte un colac pregătit din roada acestui an.

Agricultorii din Soroca spun că au obţinut o recoltă mai bogată decât anul trecut.

„Avem o suprafaţă de teren arabil, total 1000 de hectare, din care 310 hectare au fost cereale de prima grupă. Vreau să spun că nu am aşteptat rezultatele pe care le-am căpătat anul asta. Sunt nişte rezultate foarte bune”, a declarat agricultorul, Vladimir Ivanov.

„În anul de faţă, la prima grupă de culturi cerealiere am căpătat la grâu, 5 tone la hectar şi orzul de primăvară 42,5. Vreau să mulţumesc întregii echipe pentru efortul depus şi Domnului că ne-a creat aşa condiţii că a fost posibil de căpătat roadele”, a declarat agricultorul, Ilie Cravciuc.

„Anul 2019, pentru întreprinderea noastră an fost unul profitabil, comparativ cu anul precedent. Roada a fost puţin mai bună”, a menţionat agricultorul Valentin Calinicenco.

În raionul Soroca au fost recoltate 12 mii ha de grâu, 1200 ha de rapiţă şi aproape 1700 de ha de orz.

„Necătând la faptul că suprafeţele ocupate de culturi cereale, de prima grupă s-a micşorat faţă de anul trecut, am obţinut un volum mai mare de la 51 de mii tone, până la aproape 61 mii tone de boabe”, a precizat şeful direcţiei agricolă din Soroca, Aliona Andriuţa.

În acest an, potrivit reprezentanţilor Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, recolta globală de grâu este de aproape un milion 300 de mii de tone de cereale, cu aproape 200 de mii de tone mai mult faţă de anul trecut. Acum, agricultorii care şi-au depozitat cerealele în hambare, pregătesc terenurile pentru semănatul de toamnă.

Comentarii