Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Regional

06 Iun. 2020 / 20:21

Acţiune de caritate pentru familiile social-vulnerabile din Comrat

Gesturile de binefacere continuă şi după perioada stării de urgenţă. Oamenii rămaşi fără un loc de muncă sau mame cu mulţi copii, nevoite să stea acasă, pentru a avea grijă de cei mici sunt printre beneficiarii organizaţiilor de caritate, pentru că altfel nu au cum să supravieţuiască. După ce au distribuit măşti şi dezinfectanţi, acum este perioada în care persoanele nevoiaşe aşteaptă produse alimentare şi ele sunt oferite cu drag de voluntarii asociaţiei Vesta, care activează în localităţile municipiului Comrat, relatează Mesager.

Svetlana Grecu din satul Ferapontievca este mamă a cinci copii, doi dintre care sunt cu nevoi speciale. În această perioadă, femeia are mare nevoie de ajutorul organizaţiilor de binefacere, mai ales că nu mai are, ca altadată, ocazii de a câştiga un ban în plus.

„Cel mai mic are 11 ani, Ivan are 14 ani. Un fiu locuieşte în Rusia, o fiica este căsătorită. Acesta tocmai a absolvit şcoala.  Mulţumesc mult pentru ajutor”, a spus Svetlana Grecu.

În familia Lidiei Moiseeva cresc doi copii minori. Femeia a pierdut locul de muncă în perioada stării de urgenţă şi în prezent se află într-o situaţie extrem de dificilă.

„Este foarte greu, când nu ai un loc de muncă. La începutul pandemiei, întreprinderea la care am lucrat a fost închisă. Nu am  alte venituri, de aceea este foarte dificil pentru noi în acest moment”, spune femeia.

„Avem 16 familii nevoiaşe în sat. Mulţi sunt şomeri sau fac parte din familii social-vulnerabile, care mai ales acum în pandemie nu se pot descurca şi nu au bani pentru mâncare şi lucruri elementare. Primăria a făcut un apel la ajutor şi mulţumim că s-au găsit oameni care au răspuns. Este foarte greu mai ales celor care nu beneficiază de ajutor de şomaj şi familiilor cu mulţi copii”, a menţionat Elena Odnostalco, asistent social. 

În activităţile de binefacare, Asociatia Vesta contează mult pe susţinerea financiară din partea UN Women, misiunea OSCE şi coaliţia naţională „Trăieşte fără violenţă în familie".

Coletele includ făină, paste, cereale, ulei de floarea soarelui şi conserve. Costul unui colet este de aproximativ 600 de lei.

„În prezent, ajutăm femeile care se află într-o situaţie dificilă din cauza pandemiei, fiindcă au rămas fără un loc de muncă, dar şi au fost nevoite să stea acasă, pentru a avea grijă de copii, după închiderea şcolilor şi grădiniţelor. Acum ajutăm zece familii cu produse alimentare, pe care am putut să le cumpărăm, graţie asistenţei Misiunii OSCE în Moldova. Alte 43 de persoane vor primi ajutor, din banii oferiţi de UN Women, pentru victimele violenţei în familie. Aceştia sunt beneficiarii noştri, care în permanenţă apelează la noi”, a menţionat Antonina Volcova, conducător Vesta.

În perioada stării de urgenţă, voluntarii asociaţiei Vesta au mai oferit la sute de bătrâni şi persoane din familiile social- vulnerabile măşti, mănuşi şi dezinfectanţi.

 

Comentarii

Ultimele Ştiri

Pagube provocate de precipitaţii la Comrat

Ştiri / Regional

09 Iul. 2020 / 19:44

Pagube provocate de precipitaţii la Comrat

Mărturii din Gulag la Cetatea Soroca

Ştiri / Regional

09 Iul. 2020 / 19:11

Mărturii din Gulag la Cetatea Soroca

Scuarul de pe strada Bucuriei a fost renovat

Ştiri / Social

09 Iul. 2020 / 18:27

Scuarul de pe strada Bucuriei a fost renovat

România: Cele mai multe cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei

Ştiri / Internaţional

09 Iul. 2020 / 16:54

România: Cele mai multe cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei

Vezi arhiva