Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Promo

23 Mai 2020 / 08:00

„Matinal de weekend”: Interviu cu academicianul Stanislav Groppa

Noul coronavirus reprezintă o provocare fără precedent pentru oamenii de ştiinţă din întreaga lumea. Viteza cu care virusul se răspândeşte demonstrează că aceştia trebuie să-şi accelereze cercetarea în scopul descoperirii unui vaccin. În acest sens şi Academia de Ştiinţe a Moldovei a creat o comisie de experţi în domeniul medicinei, care conlucrează cu cercetători din diferite domenii şi vin cu recomandări constructive pentru a depăşi criza epidemiologică.Ce acţiuni se întreprind în acest sens aflăm, sâmbătă, 23 mai, începând cu 08:25 la emisiunea „Matinal de Weekend”. Invitatul jurnalistei Cristina Zavulan-Jovmir este academicianul Stanislav Groppa, membru al Comisiei de experţi în domeniul medicinei.

În cadrul emisiunii, Stanislav Groppa ne va oferi detalii despre participarea sa la Simpozionul ştiinţific „Pandemia COVID-19: Suport ştiinţific medical sau ce trebuie să cunoaştem despre coronavirus SARS-CoV-2 şi pandemie”, la care a participat recent.
Ce aspecte au fost abordate în cadrul acestui Simpozion, la ce etapă se află astăzi Republica Moldova în combaterea Coronavirusului de tip nou? Care ar fi diferenţele faţă de situaţia din alte state ale lumii, dar şi ce se va întâmpla cu omenirea după pandemie, aflaţi din cadrul emisiunii.

În cadrul aceleiaşi ediţii, vom afla opinia academicianului cu privire la Coronavirusul de tip nou şi dacă va deveni acesta unul sezonier şi va face parte din tulpina de gripă sezonieră. De asemenea, vom afla şi raspuns la întreabarea dacă poate fi oprit Coronavirusul odată cu venirea verii, având în vedere că există diverse opinii ale cercetătorilor.

Vom discuta şi despre perioadă estivală, când mulţi vor dori să plece la odihnă, odată ce vor fi anulate restricţiile impuse şi de ţările vecine. Ne putem îmbolnăvi de de COVID-19 şi din apa de mare?

Nu rataţi emisiunea „Matinal de weekend” şi veţi afla răspunsuri la toate întrebările. Fiţi pe undele Radio Moldova şi on-line pe TRM.MD, sâmbătă, 23 mai, cu începere de la ora 8:25.

Comentarii