Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

22 Feb. 2021 / 16:00

Sondaj: Politicienii care se bucură de cea mai mare încredere

Preşedinta Maia Sandu şi liderul socialiştilor Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere în rândurile populaţiei. Acest lucru îl arată ultimul Barometru al Opiniei Publice. Totodată, conform sondajului realizat de Institutul de Politici Publice rezultă că circa 37% din respondenţi sunt nemulţumiţi de situaţia economică din ţară, relatează Mesager.

Rezultatele sondajului arată că 22,5% din respondenţi au încredere în actualul preşedinţe al ţării Maia Sandu, în timp ce fostul şef al statului Igor Dodon se bucură de susţinerea a 11% din cei intervievaţi. Cei doi sunt urmaţi la mare distanţă de Ilan Şor cu 2,4% şi Vladimir Voronin cu 1,7 la sută. Renato Usatîi se bucură de încrederea a 1,1% din respondenţi, iar Andrei Năstase de 0,1%. În acelaşi timp, 46 la sută din respondenţi au declarat că nu au încredere în nimeni.

La fel, în cadrul sondajului, oamenii au fost întrebaţi dacă sunt mulţumiţi de situaţia economică din ţară. Astfel, 0,2% au declarat că sunt foarte mulţumiţi de situaţia economică, 3,5% au spus că sunt destul de mulţumiţi, alţi circa 29% au răspuns că sunt nici mulţumiţi, nici nemulţumiţi de situaţia economică, iar nu prea mulţumiţi s-au declarat 37,6% din intervievaţi. Alţi 26,8% din participanţii la sondaj sunt total nemulţumiţi.

Totodată, fiind întrebaţi despre eficienţa vaccinului împotriva COVID-19, doar 25,2% au răspuns că vaccinul va ajuta în depăşire pandemiei, iar alte 34% din respondenţi au spus că vaccinul nu va fi eficient. Totodată, 11,5% din intervievaţi au spus că la sigur se vor vaccina, 18,4% au zis că mai degrabă da, iar 19,4 la sută au zis că mai degrabă nu se vor vaccina. Nu se vor vaccina cu siguranţă 38,7% din participanţii la sondaj.

Cercetarea sociologică a fost desfăşurată în perioada 28 ianuarie-14 februarie 2021 prin metoda interviului faţă în faţă. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.108 persoane. Marja de eroare este de 3%. 

Comentarii