Ştiri

Sursa imaginii: Rise Moldova

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

23 Feb. 2021 / 17:00

PSRM: Facem apel la dialog pentru depăşirea crizei politice

Partidul Socialiştilor (PSRM) a emis un comunicat în care menţionează că „salută decizia de astăzi a Curţii Constituţionale”. În acelaşi timp, reprezentanţii formaţiunii fac apel către toţi actorii politici să continue dialogul pentru a identifica soluţia privind depăşirea crizei politice şi instituţionale.

„Facem apel către toţi actorii politici să continue dialogul civilizat pentru a identifica soluţia optimă pentru depăşirea crizei politice şi instituţionale. PSRM este în continuare deschis pentru discuţii. Vom face tot posibilul pentru a se pune capăt crizei şi ne vom concentra pe soluţii reale aşteptate de cetăţeni. Politicienii nu trebuie să vândă iluzii, ci să propună acţiuni pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor”, menţionează PSRM.

„Nu am niciun fel de satisfacţie politică după decizia CC. Nici eu, nici colegii mei din PSRM nu am câştigat nimic din această decizie, ea nu dă cuiva satisfacţie politică, dar vine să oprească derapajul constituţional al preşedintelui, după ce aceasta a demonstrat din nou că operează cu duble standarde şi că noţiunea de stat de drept este valabilă pentru fiecare cetăţean, în afară de presedintele ţării, care se poziţionează pe sine deasupra tuturor legilor şi, cel mai grav, deasupra Constituţiei ţării”, a specificat liderul PSRM, Igor Dodon, citat de Mesager.

Astăzi, Înalta Curte a declarat neconstituţional decretul preşedintei Maia Sandu prin care Natalia Gavriliţă a fost desemnată repetat la funcţia de prim-ministru. În context, curtea a admis parţial sesizarea depusă de deputaţii socialişti acum zece zile, după ce Maia Sandu a refuzat să înainteze candidatura Marianei Durleşteanu la funcţia de prim-ministru, propusă de majoritatea creată în Parlament, şi a anunţat că o desemnează, repetat, pe Natalia Gavriliţă.

Comentarii