Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

14 Ian. 2020 / 10:13

PPDA îndeamnă forţele democratice să identifice un candidat comun la alegerile prezidenţiale

Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) face apel către forţele democratice să-şi consolideze eforturile şi să identifice un candidat comun şi neafiliat politic la alegerile prezidenţiale din acest an. PPDA afirmă că „situaţia politică gravă creată în Republica Moldova cere o abordare extrem de serioasă şi responsabilă a proceselor electorale”.

„Astfel, vom demostra cu toţii că ne pasă cu adevărat de ţara noastră, că suntem capabili să renunţăm la propriile orgolii politice de partid, că promisiunile făcute cetăţenilor nu sunt de ordin exclusiv electoral, ci au ca reper dorinţa sinceră, nealterată de veleităţi personale, de a elibera Republica Moldova de povara captivităţii instituţiilor de către un singur individ, de a eradica pericolul aservirii ţării intereselor străine şi riscurile enorme pentru securitatea Republicii Moldova, de a edifica un stat de drept şi a crea condiţii normale de trai pentru fiecare cetăţean al ţării noastre” se mai arată în apelul PPDA.

Într-o emisiune de la Radio Europa Liberă, liderul PAS, Maia Sandu, declara că Blocul ACUM o să participe la alegerile prezidenţiale cu un singur candidat, care să poată obţine victorie în faţa preşedintelui Igor Dodon.

Amintim că la alegerile prezidenţiale din 2016, Maia Sandu a fost candidatul comun al PPDA şi PAS, obţinând un scor de peste 47% comparativ cu 52 %, scor obţinut de candidatul PSRM, Igor Dodon.

Comentarii