Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

23 Feb. 2021 / 17:25

Platforma DA, gata să-şi asume un guvern minoritar de profil proeuropean

Platforma Demnitate şi Adevăr (DA) este gata să-şi asume un guvern minoritar de profil proeuropean, capabil să gestioneze problemele oamenilor şi ale ţării. Într-o postare pe o reţea de socializare, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a reiterat poziţia oficială a formaţiunii pe care o conduce şi a chemat la negocieri partidele proeuropene. Totodată, Andrei Năstase a solicitat consultări urgente cu preşedintele ţării în vederea identificării rapide a unor soluţii de ieşire din criza generalizată.

„Platforma Demnitate şi Adevăr îşi reiterează poziţia oficială de a-şi asuma un guvern minoritar de profil proeuropean, capabil să gestioneze cele mai stringente probleme ale oamenilor şi ale ţării, respectiv să organizeze alegeri anticipate libere şi corecte. Platforma Demnitate şi Adevăr îşi asumă misiunea de a găsi soluţii, de a scoate ţara din criza generalizată în care se află şi de a organiza exemplar viitoarele alegeri parlamentare”, se arată în declaraţia Platformei Demnitate şi Adevăr.

Menţionăm că, în cadrul unei şedinţe publice, astăzi, Curtea Constituţională a declarat neconstituţional decretul preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, din 11 noiembrie 2021, prin care Natalia Gavriliţă a fost desemnată repetat la funcţia de prim-ministru. Totodată, Curtea Constituţională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de deputaţii PSRM în partea în care se doreşte a şti dacă prin refuzul desemnării Marianei Durleşteanu la funcţia de prim-ministru preşedintele a săvârşit o faptă gravă. Totodată, prin decizia emisă azi, Înalta Curte a chemat fracţiunile parlamentare şi preşedintele Republicii Moldova să recurgă la noi consultări.

Comentarii