Ştiri

Sursa imaginii: captură video:realitatea.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

19 Feb. 2020 / 19:50

Pavel Filip: PDM nu negociază cu nimeni formarea unei coaliţii

Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu negociază la moment cu nimeni formarea unei coaliţii şi regretă plecarea celor şase deputaţi din formaţiune. Asta a declarat preşedintele PDM, Pavel Filip, în cadrul unui briefing, după şedinţa Biroului Executiv al partidului. Potrivit lui Pavel Filip, motivele adevărate ale deciziei celor şase deputaţi nu sunt cele care au fost anunţate public.

„Este păcat desigur, este regretabilă decizia pe care au luat-o. Cu toate acestea, era o decizie previzibilă, pe care am văzut-o venind, mai ales în ultima perioadă de timp. Pentru noi şi pentru toţi colegii este clar că motivele adevărate ale acestei decizii nu sunt cele care au fost anunţate public (…) PDM la momentul de faţă nu negociază cu nimeni formarea unei coaliţii, nici pe stânga, nici pe dreapta. Aceste decizii dacă vor fi luate vor fi luate în mod transparent, la Consiliul Naţional Politic al PDM”, a menţionat Pavel Filip.

Şase deputaţi din PDM, în frunte cu Andrian Candu, au anunţat astăzi că părăsesc formaţiunea. Este vorba de: Eleonora Graur, Grigore Repesciuc, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari şi Corneliu Padnevici. Potrivit lor, decizia de a părăsi PDM a survenit în urma unor disensiuni apărute în interiorul formaţiunii. Totodată, au acuzat conducerea PDM de colaborare cu PSRM şi au anunţat că vor crea un grup parlamentar.

Precizăm că săptămâna trecută, PDM şi-a desemnat noii vicepreşedinţi, printre care nu s-au regăsit însă Andrian Candu şi Sergiu Sîrbu. Democraţii au afirmat atunci că la Consiliul Naţional Politic a fost prezentată şi strategia de reformare a partidului.

„Propunerile pentru vicepreşedinţi, de exemplu, au fost făcute prin vor secret, astfel încît fiecare a avut posibilitatea să-şi expună părerea sa, astfel în funcţia de vicepreşedinţi nu au fost numite persoanele pe care le-am indicat eu cu degetul, dar cei care au întrunit cele mai multe voturi”, a precizat Pavel Filip, în cadrul aceluiaşi briefing.

Comentarii