Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

29 Mar. 2020 / 14:24

PAS solicită ca statul să achite salariaţilor 75 la sută din salariul de bază

Cer Guvernului ca statul să îşi asume subvenţionarea şomajului tehnic a salariaţilor în proporţie de 75 la sută din salariul de bază, pe o perioadă de trei luni. Este solicitarea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), care au declarat că Republica Moldova trebuie să urmeze exemplul altor state, precum România, Ucraina şi Bulgaria, relatează Moldova 1.

Potrivit formaţiunii, această măsură ar ajuta agenţii economici să nu falimenteze, dar şi să îşi păstreze angajaţii, care nu pot veni la serviciu din cauza pandemiei de coronavirus.

„Această măsură este imperativă, pentru a evita pierderea locurilor de muncă şi falimentarea agenţilor economici. În această perioadă, în situaţia de urgenţă, când toată lumea este izolată, agenţii economici nu mai au venituri sau au venituri reduse din cauza cererii reduse de produse şi servicii, dar în acelaşi timp se află în situaţia când trebuie să plătească cel puţin o parte din salariu, adică să finanţeze acest şomaj tehnic şi să plătească chirie, credite şi alte cheltuieli”, a declarant Natalia Gavriliţa, membră a PAS, fostă ministră a Finanţelor.

Subvenţionarea şomajului tehnic pe o perioadă de trei luni din partea statului ar costa aproximativ 2,7 miliarde de lei.

Comentarii