Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

31 Mar. 2020 / 15:32

PAS solicită autorităţilor majorarea numărului curselor charter

Consideră că este imperativ necesar ca Guvernul să crească numărul curselor charter, pentru a face faţă cererii. Într-o conferinţă pe Facebook, lidera PAS, Maia Sandu a solicitat autorităţilor să mărească capacităţile consulatelor de a procesa solicitările cetăţenilor şi le-a sugerat moldovenilor din diasporă să-şi ia bilete de avion doar la cursele autorizate de Comisia pentru Situaţii Excepţionale, relatează Mesager.

„Ştiu că sunt moldoveni care nu pot rezista nici 2-3 săptămâni. Prima soluţie este să vă înscrieţi pe care le fac consulatele Republicii Moldova în ţările care se confruntă cu o situaţie dificilă, să completaţi chestionarele care au fost puse pe site-urile consulatele. Sau să luaţi legătura cu noi să e transmiteţi mesaje private. Să vedem să vă ajutăm inclusiv cu cazarea sau alte necesităţi. Pentru cei care mai pot rezista 2-3 săptămâni acolo, îndemnul nostru este să o faceţi”, a declarat Liderul PAS, Maia Sandu.

Comisia Situaţii Excepţionale a autorizat mai multe curse charter spre Republica Moldova pentru perioada 31 martie - 5 aprilie. Potrivit prim-ministrului Ion Chicu, este vorba de 6 curse avia spre Chişinău, din Londra, Praga, Paris şi Verona.

Comentarii