Ştiri

Sursa imaginii: captură video

Postat de: trm.md

Ştiri / Politic

26 Feb. 2020 / 17:15

PAS solicită audirea în plenului Parlamentului a ministrului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale

Partidul Acţiune şi Solidaritate solicită audierea Ministrului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la şedinţa în plen de mâine a Parlamentului. În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Dan Perciun a argumentat de ce este necesar acest lucru, specificând şi unele subiecte care vor fi abordate la audierea ministrului.

„Considerăm că este foarte important să avem posibilitatea să discutăm public despre măsurile care sunt întreprinse de Guvern pentru a preveni importul acestui virus, iar în cel mai rău caz a vedea care este impactul şi a nu permite izbucnirea unei epidemii”, a menţionat deputatul Dan Perciun.

Tot astăzi, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat la şedinţa fracţiunii Partidului Democrat un raport privind situaţia epidemiologică. Deputatul Ruxanda Glavan a declarat în cadrul unui briefing de presă că fracţiunea PDM-ului a venit cu unele recomandări către autorităţi.

„Guvernul să continuie să aplice instrucţiunile regulamentului sanitar international dar şi recomandările OMS şi să coordoneze activităţile intersectoriale de prevenire şi depistare precoce a tuturor pacienţilor bolnavi. De menţionat cât de importantă este cooperarea intersectorială între autorităţile publice centrale şi cele locale. Comisiile Locale de urgenţă în sănătate publică trebuie să se întrunească cu regularitate şi să aplice recomandările Comisie Naţionale de Sănătate Publică. Am solicitat îmbunătăţirea comunicării publice şi informarea permanent şi adecvată a populaţiei”, a spus Ruxanda Glavan.

În şedinţa Guvenului de astăzi, ministrul sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunţat că a iniţiat o amplă campanie de informare a societăţii despre coronavirus.

Comentarii