Ştiri

Sursa imaginii: agora.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

22 Feb. 2021 / 16:49

Mariana Durleşteanu susţine că îl va acţiona în judecată pe preşedintele interimar al PAS

Candidatul propus de majoritatea parlamentară Partidul Socialiştilor (PSRM) şi platforma „Pentru Moldova” la funcţia de prim-ministră, Mariana Durleşteanu, afirmă că îl va acţiona în judecată pe preşedintele interimar al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Igor Grosu. Reacţia vine după ce Igor Grosu a criticat-o pe Mariana Durleşteanu pentru susţinerea pe care o are din partea noii majorităţi create în Parlament. Contactată de Moldova 1, şefa Serviciului de presă de la PAS, Aurica Jardan, a afirmat că formaţiunea nu comentează declaraţiile lui Durleşteanu, relatează Mesager.

„Domnule Grosu, vă consideram un politician adult şi nu „Pokemon”. Acum ne vedem în instanţă. Pentru ce jucaţi aşa lucruri, cu ce sunteţi mai bun decât mine? Deja totul este greţos, păcat că am dat votul”, a scris Mariana Durleşteanu pe Facebook.

Reacţia vine după ce, recent, preşedintele interimar al PAS a declarat că Mariana Durleşteanu ar fi obţinut suportul a tot ce este mai compromis din politica Republicii Moldova.

Contactată de Moldova 1, şefa Serviciului de presă la PAS, Aurica Jardan, a declarat că, deocamdată, formaţiunea nu comentează afirmaţiile Marianei Durleşeanu şi că va veni cu o declaraţie după ce va vedea documentul de chemare în judecată.

Candidatul majorităţii parlamentare a scris ulterior o altă postare în care menţionează că „nu va capitula în faţă unor provocări josnice, unor minciuni, unor insinuări”. Durleşteanu spune că „dacă va avea ocazia să contribuie la scoaterea statului din stagnare, o va face cu toată responsabilitatea”.

Mariana Durleşteanu, fostă ministră a Finanţelor, a fost propusă pe 11 februarie drept candidată la funcţia de prim-ministră din partea PSRM. Ulterior, deputaţii platformei „Pentru Moldova” şi-au anunţat susţinerea pentru aceasta, după care reprezentanţii celor două formaţiuni au anunţat oficial despre crearea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea Marianei Durleşteanu. Preşedinta Maia Sandu a respins însă această candidatură şi a desemnat-o repetat la funcţia de premier pe Natalia Gavriliţă. Mâine, magistraţii Curţii Constituţionale vor examina constituţionalitatea decretului semnat de Maia Sandu în baza unei sesizări depuse de PSRM.

Comentarii