Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Politic

30 Mar. 2020 / 19:10

Comisia Europeană a decis alocarea unor fonduri statelor din Parteneriatul Estic

Comisia Europeană a decis astăzi realocarea a 140 de milioane de euro pentru nevoile urgente în Republica Moldova şi în celelalte state ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia şi Ucraina), în contextul combaterii epidemiei de COVID-19.

În plus, Comisia a decis redirecţionarea a alte 700 de milioane de euro din instrumente deja existente pentru a reduce efectele socio-economice ale epidemiei de COVID-19 în Vecinătatea Estică. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţia de echipamente medicale şi echipamente de protecţie, precum ventilatoare, truse de laborator, măşti, ochelari de protecţie, halate şi costume de siguranţă.

De asemenea, o parte din bani vor fi alocaţi şi pentru pregătirea personalului medical şi de urgenţă sau sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri).

„Suntem în criză, iar nevoile de multe ori ne depăşesc resursele. Dar asta nu este o scuză pentru a uita de vecinii noştri care nu sunt în Uniunea Europeană şi pentru care trecerea prin această criză va fi poate chiar mai grea. În plină criză generată de COVID-19, Uniunea Europeană rămâne solidară şi sprijină Republica Moldova şi ţările din Vecinătatea estică”, a menţionat Deputatul european Siegfried Mureşan.

Comentarii