Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

23 Feb. 2021 / 08:00

CC va examina astăzi constituţionalitatea decretului privind desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru

Curtea Constituţională (CC) va examina astăzi, 23 februarie, cu începere de la ora 10:00, constituţionalitatea decretului prezidenţial din 11 februarie 2021 privind desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru. Sesizarea a fost depusă la CC de deputaţii socialişti Vasile Bolea, Grigore Novac şi Alexandr Suhodolski pe 12 februarie.

Amintim că, la 12 februarie curent, deputaţii socialişti Vasile Bolea, Grigore Novac şi Alexandr Suhodolski au depus o sesizare la CC cu privire la controlul constituţionalităţii Decretului preşedintei Maia Sandu, nr. 32-IX din 11 februarie 2021, privind desemnarea Nataliei Gavriliţă pentru funcţia de prim-ministru. Ulterior, la 16 februarie, Curtea Constituţională a pronunţat o decizie prin care a respins cererea de suspendare a acţiunii decretului preşedintelui privind desemnarea candidatului pentru funcţia de premier.

Acţiunile au loc în contextul în care preşedinta Maia Sandu a propus-o repetat pe Natalia Gavriliţa la funcţia de premier, după ce plenul Parlamentului nu a susţinut-o în prima încercare. În aceeaşi zi, în şedinţa Legislativului, preşedintele fracţiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiţă, a anunţat crearea unei majorităţi parlamentare pentru susţinerea Marianei Durleşteanu drept candidat pentru funcţia de prim-ministru. Din majoritatea parlamentară fac parte 54 de deputaţi.

Fii informat din prima sursă. Urmăreşte, în direct pe TRM.MD, cu începere de la ora 10:00, decizia Înaltei Curţi.

Comentarii