Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Politic

22 Feb. 2021 / 19:34

Apel către comunitatea internaţională de a condamna încălcările drepturilor omului în regiunea transnistreană

Situaţia drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, adusă în atenţia comunităţii internaţionale. Subiectul a fost abordat de prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi, în cadrul celei de-a 46-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

Potrivit prim-ministrului interimar, „abuzurile pretinselor structuri transnistrene s-au agravat şi mai mult sub pretextul pandemiei”. În context, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Aureliu Ciocoi a adresat comunităţii internaţionale un apel de a condamna încălcările drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Potrivit sursei citate, şeful delegaţiei moldovene a vorbit în discursul său şi despre impactul pandemiei asupra drepturilor omului, în special cu privire la grupurile vulnerabile care au fost cel mai puternic afectate de pandemie.

„Aureliu Ciocoi a punctat că orice măsuri de atenuare a efectelor pandemiei trebuie să aibă la bază respectarea drepturilor omului, fiind accentuată importanţa dreptului la sănătate, iar în acest sens există necesitatea consolidării cooperării internaţionale în vederea asigurării accesului la vaccin pentru toţi. În cadrul intervenţiei sale, o atenţie aparte a fost acordată situaţiei drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fiind aduse în atenţia comunităţii internaţionale abuzurile pretinselor structuri transnistrene care s-au agravat şi mai mult sub pretextul pandemiei”, se arată în comunicatul citat.

Comentarii