Ştiri

Sursa imaginii: cotidianul.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Politic

23 Feb. 2021 / 16:50

Andrian Candu: Înalta Curte ne-a explicat cine are dreptul să înainteze candidatul la funcţia de prim-ministru

Înalta Curte ne-a explicat cine are dreptul să înainteze candidatul la funcţia de prim-ministru. Asta menţionează într-o postare pe pagina de socializare liderul platformei parlamentare „Pro Moldova”, Andrian Candu.

„Acum, că Înalta Curte ne-a explicat cine are dreptul să înainteze candidatul, să sperăm că vom avansa în acest proces, care s-a dovedit a fi extrem de anevoios de această dată şi se întinde deja a treia lună de (ne)instituire a unui Guvern. Incertitudinea omoară toate perspectivele şi ar fi bine ca toţi actorii implicaţi în nominalizare şi desemnare să înţeleagă în sfârşit acest lucru”, este reacţia liderului platformei „Pro Moldova”.

Curtea Constituţională a declarat neconstituţional decretul preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, din 11 noiembrie 2021, prin care Natalia Gavriliţă a fost desemnată repetat la funcţia de prim-ministru. În context, curtea a admis parţial sesizarea depusă de deputaţii socialişti acum zece zile, după ce Maia Sandu a refuzat să înainteze candidatura Marianei Durleşteanu la funcţia de prim-ministru, propusă de majoritatea creată în Parlament, şi a anunţat că o desemnează, repetat, pe Natalia Gavriliţă.

Comentarii