Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Internaţional

02 Iul. 2020 / 11:38

SUA: Record privind numărul cazurilor de Coronavirus

Peste 50.000 de persoane s-au infectat cu COVID-19, în doar 24 de ore, în Statele Unite ale Americii. Este un record de la începutul pandemiei. Şi Israelul înregistrează cel mai mare număr de contagieri de la apariţia Coronaviruslui în această ţară. Europenii însă încearcă să revină la normalitate după ce mai multe ţări din Uniunea Europeană şi-au redeschis graniţele pentru turiştii străini, relatează Moldova 1.

Practic, în fiecare lună, numărul cazurilor de COVID-19 s-a dublat în Statele Unite. Spitalele sunt arhipline, iar medicii fac faţă cu greu fluxului mare de pacienţi. În aşteptarea weekendului, care include şi 4 iulie, Ziua Naţională a Americii, cel puţin 19 state au blocat măsurile de relaxare, în California şi Florida au fost închise restaurantele, barurile şi plajele.

Israelul a înregistrat, în ultimele 24 de ore, peste 800 de cazuri de Coronavirus, cel mai mare număr de la începutul pandemiei. După două luni de la o relaxare rapidă a restricţiilor sociale, Guvernul israelian a impus abia ieri măsuri ce limitează majoritatea reuniunilor publice la maximum 50 de persoane.

În Europa, cel mai mare focar de infecţie este cel de la un abator din Germania. Autorităţile au decis să prelungească carantina până pe 17 iulie. Cel puţin 1500 de muncitori au fost testaţi pozitiv. Acest focar a forţat şi  izolarea a circa 670.000 de persoane din două districte. Proprietarul abatorului a fost criticat pentru nerespectarea normelor sanitare, iar cancelarul Angela Merkel a anunţat că în acest sector vor fi eliminate contractele de muncă temporare.

În acelaşi timp, mai multe ţări din UE primesc deja vizitatori. Aeroporturile şi porturile internaţionale din toată Grecia, inclusiv cele din insule, s-au deschis oficial pentru cei mai mulţi turişti europeni şi pentru cei din 14 state neeuropene. Doar ieri, în această ţară au aterizat peste 100 de avioane. Nu la fel de norocoşi sunt turiştii din Republica Moldova, care mai au de aşteptat până cel puţin pe 15 iulie pentru a intra fără restricţii în Grecia.

Între timp, Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite a votat o rezoluţie în care se cere sistarea tuturor ostilităţilor pentru ca toate guvernele lumii să se poată concentra pe combaterea pandemiei.

Comentarii