Ştiri

Sursa imaginii: agerpres

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

31 Mar. 2020 / 09:15

România: Peste 2000 de cazuri confirmate de coronavirus

România a depăşit luni seara pragul de 2.000 de cazuri confirmate de coronavirus, motiv pentru care se intră în scenariul 4, relatează Agerpres.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a anunţat că au fot confirmate peste 2100 de cazuri pozitive cu COVID-19 , dintre acestea 593 fiind în Suceava.

"Raportul Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei, de la ora 20,00, ne arată că sunt la acest moment 2.109 cazuri confirmate în ţară, 65 de decese care sunt cauzate de COVID-19. Iar aici vreau să subliniez situaţia deosebită în care se află municipiul Suceava. Dintre cele 2.109 cazuri confirmate, 593 se află în municipiul Suceava", a precizat şeful DSU, într-o declaraţie la sediul MAI.

În context, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat emiterea Ordonanţei Militare nr. 6 prin care s-a decis carantinarea municipiului Suceava şi a unei zone limitrofe formate din opt comune, dar şi stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.

Luni seara, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că s-a mai confirmat infecţia cu noul coronavirus pentru încă 13 cazuri, toate aceste persoane murind în ultima săptămână. Astfel, numărul celor care au decedat din această cauză a ajuns la 65.

Toate cele 13 persoane, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 80 de ani, au fost internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, în mai multe secţii: nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie.

Decesele au fost înregistrate în perioada 22 - 29 martie, iar data confirmării rezultatelor pozitive către INSP este 30 martie.

Comentarii