Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

03 Iun. 2020 / 17:41

Protestele din SUA se mută în Europa

Dacă la Londra oamenii au manifestat paşnic, atunci la Paris poliţiştii au intervenit cu gaze lacrimigene. În Statele Unite, protestele par să-şi piardă din intensitate, dar autorităţile rămân în alertă. Totodată, apar tot mai multe informaţii despre oameni ucişi în timpul demonstraţiilor, iar oficial 11 oameni au decedat, relatează Moldova1.

Cu zecile de mii, americanii continuă să iasă în stradă pentru a protesta împotriva rasismului, a brutalităţii poliţiei şi a inegalităţii sociale. Însă, demonstraţiile nu mai sunt la fel de violente ca în ultimele zile. 

Totuşi, odată cu lăsarea serii, grupuri de vandali sparg vitrinele magazinelor, năvălesc înăuntru şi înhaţă tot ce găsesc. În multe oraşe, forţele de ordine au fost întărite de militarii Gărzii Naţionale. Sunt peste 20.000 de rezervişţi pe străzile oraşelor americane, cel mai mare număr mobilizat vreodată în istoria Statelor Unite. În Washington, un bărbat a adăpostit în casa sa peste 80 de protestari, după ce poliţia a început o amplă operaţiune de reţinere a manifestanţilor. Confruntări violente între forţele de ordine şi protestari au avut loc la New York.

„Am obosit să fiu umilită, de ce sora mea şi fratele meu trebuie să fie ucişi fără vreun motiv”, a spus o femeie.

În Los Angeles, Minneapolis, manifestanţii au mărşăluit paşnic, în memoria lui George Floyd, printre participanţi la demonstraţie numărându-se şi mai multe forţe de ordine.

Revolta din SUA a ajuns şi în Europa.  Francezii şi-au adus aminte de moartea un tânăr de culoare de 24 de ani, care a decedat în 2016 în regiunea Paris, în urma unei arestări, şi au organizat un miting ce denunţă violenţa poliţiei. În mai multe regiuni însă au izbucnit confruntări între forţele de ordine şi protestatari.  

La Londra însă s-a manifestat paşnic, iar oamenii i-au adus un omagiu lui George Floyd. În weekendul trecut, în mai multe oraşe din Europa au fost organizate proteste împortiva inegalităţilor sociale.

Comentarii

Ultimele Ştiri

Pagube provocate de precipitaţii la Comrat

Ştiri / Regional

09 Iul. 2020 / 19:44

Pagube provocate de precipitaţii la Comrat

Mărturii din Gulag la Cetatea Soroca

Ştiri / Regional

09 Iul. 2020 / 19:11

Mărturii din Gulag la Cetatea Soroca

Scuarul de pe strada Bucuriei a fost renovat

Ştiri / Social

09 Iul. 2020 / 18:27

Scuarul de pe strada Bucuriei a fost renovat

România: Cele mai multe cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei

Ştiri / Internaţional

09 Iul. 2020 / 16:54

România: Cele mai multe cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei

Vezi arhiva