Ştiri

Sursa imaginii: tion.ro

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Internaţional

15 Ian. 2021 / 14:34

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a vaccinat public împotriva virusului COVID-19

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a vaccinat public împotriva virusului COVID-19, la Spitalul Militar din Bucureşti. Liderul de peste Prut a marcat astfel începerea celei de-a doua etape a campaniei de imunizare împotriva pandemiei din România. Numărul de infectări continuă să crească în toată lumea. Germania a depăşit deja pragul de două milioane de persoane infectate înregistrând în ultimele 24 de ore peste 22 de mii de cazuri noi, relatează Moldova 1.

Preşedintelui României i-a fost administrată prima doză din vaccinul creat de Pfizer şi Biontech şi urmează să o primească pe a doua peste 21 de zile. Din categoria celor cu grad ridicat de risc fac parte adulţii de peste 65 de ani, precum şi persoanele aflate la evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate.

„Este o procedură simplă, nu doare şi vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient şi recomand tuturor vaccinarea, care împreună cu respectarea măsurilor de restricţie ne vor scoate din pandemie”, a menţionat Klaus Iohannis.

Şi preşedintele Turciei, Recep Erdogan, s-a vaccinat împotriva Coronavirusului. Liderul turc a primit prima doză a vacinului chinezesc produs de compania Sinovac. Preparatul urmează să fie administrat şi lucrătorilor din sistemul medical, apoi persoanelor din grupele de risc.

„Alte 25-30 de milioane de doze de vaccinuri vor sosi în următoarea perioadă. Vrem să continuăm rapid acest lucru”,  a spus Recep Erdogan.

În acelaşi timp, în Israel deja două milioane de persoane au fost vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Guvernul de la Ierusalim speră că va ieşi din criza sanitară până în luna martie, atunci când vor avea loc alegerile parlamentare.

Autorităţile din  Franţa au anunţat că vor să testeze lunar la Coronavirus, un milion de elevi şi profesori pentru a depista mai repede infectările din rândul minorilor, mai ales în condiţiile în care noua tulpină britanică se propagă rapid şi în ţară. Totodată au fost anunţate şi noi restricţii. Astfel, orice loc public va fi închis începând cu ora 18:00, iar persoanele care vor fi surprinse pe stradă după această oră trebuie să-şi justifice deplasarea. La fel sunt introduse şi restricţii mai dure la graniţele ţării pentru a limita răspândirea Coronavirusului.

Comentarii