Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

07 Iul. 2020 / 13:40

Peste 50 de mii de americani, testaţi pozitiv cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Statele Unite ale Americii au atins pragul de trei milioane de îmbolnăviri de COVID-19. Doar în ultimele 24 de ore, peste 50 de mii de americani au fost testaţi pozitiv. De teama unui al doilea val de infectări, care este anticipat de tot mai mulţi experţi, unele ţări din Europa reimpun măsurile de siguranţă.

14 state americane şi-au depăşit recordurile de cazuri noi. Cele mai afectate sunt  Texas, California  şi Florida, care zilnic înregistrează în jur de 7-9 mii de îmbolnăviri. Principalul epidemiolog din ţară, Anthony Fauci, susţine că SUA se confruntă în continuare cu primul val de infectări.

„Este o situaţie gravă de care trebuie să ne ocupăm imediat. Tinerii au nevoie de mai multe îngrijiri, deoarece pacienţii de până la 40 de ani constituie o parte tot mai mare din totalul cazurilor”, a spus Anthony Fauci, epidemiologul Casei Albe.

Un expert german susţine că un al doilea val de Coronavirus va apărea în toamnă, însă intensitatea sa nu poate fi determinată

„Nu cred că al doilea val va fi mai rău, dar există posibilitatea de a avea conjugate două probleme: să fie Coronavirus şi gripă sezonieră în acelaşi timp”, consideră Tobias Welte, profesor de medicină pulmonară.

În contextul în care numărul contagierilor creşte în Germania, câinii din armată vor beneficia de un antrenament special pentru a putea să detecteze - cu ajutorul mirosului - persoanele infectate. Pentru început, 10 câini vor fi antrenaţi.

Bulgaria, una dintre destinaţiile de vacanţă preferate de moldoveni, va sancţiona strict persoanele care nu respectă distanţarea obligatorie în spaţiile publice sau nu poartă mască de protecţie în interior, în contextul înmulţirii noilor cazuri de Coronavirus.

„Am decis să  extindem starea de urgenţă epidemiologică până la sfârşitul lunii iulie. Amenzile pentru nerespectarea regulilor de distanţare şi a altor măsuri vor fi impuse strict”, a declarat Kiril Ananiev, ministrul bulgat al Sănătăţii.

În Elveţia, purtarea măştilor în mijloacele de transport a devenit obligatorie pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei. Elveţienii trebuie să poarte măşti şi atunci când călătoresc cu avionul sau  în telecabine, dar nu şi în magazine. 

Israelul a reimpus o serie de restricţii pentru a combate înmulţirea cazurilor de Coronavirus. Se închid barurile, cluburile de noapte, sălile de sport şi de evenimente. În restaurante, sinagogi şi autobuze numărul persoanelor va fi limitat.

 Preşedintele Brazilian, Jair Bolsonaro, a prezentat simptome de COVID-19 şi a fost testat.  Acesta este foarte sceptic în privinţa pandemiei de COVID-19 şi a refuzat să poarte mască. 

După Statele Unite, Brazilia este ţara cea mai afectată din lume, cu 1,6 milioane de cazuri de Coronavirus şi aproape 66 de mii de decese. 
 

Comentarii